Green Fashion Weeks

Duurzame mode staat in de spotlights bij City2! Van 9 tot 20 april organiseert City2 haar Green Fashion Weeks, een evenement gericht op het promoten van de eco-verantwoordelijke initiatieven van retailers in de modesector. Want ja, ze bestaan en zijn vaak onbekend: collecties van biologisch katoen of gerecycled polyester, jeans die minder water nodig hebben om te ontwerpen, schoenen gemaakt van plantaardig leer, enz.

In het kader van dit evenement bundelt City2 de krachten met de vereniging Spullenhulp om een grote collectie kleding te organiseren die vervolgens zal worden geïntegreerd in hun verkoop- of recyclagecircuit.

We hebben je nodig om te slagen! Kom van 9 tot 13 april, van 14 tot 18 uur, 5 kg schone kleding in goede staat* afgeven op het podium van de foodcourt en ontvang in ruil daarvoor een City2-cadeaubon ter waarde van € 10, om jezelf te verwennen of de ecologisch verantwoorde collecties van onze retailers te ontdekken.

 

Wat kun je meenemen:

• Dames-, heren-, kinder- en babykleding

• Textielaccessoires: petten, mutsen, sjaals, mutsen, handschoenen,…

• Kleine accessoires zoals brillen en juwelen

• Lederwaren, rugzakken, handtassen, portefeuilles, riemen…

• Huishoudlinnen, handdoeken, stofresten

 

*Natte, vuile, bevlekte, geperforeerde artikelen worden niet geaccepteerd.

Een geweldige manier om je kleding een tweede leven te geven en tegelijkertijd iets voor het milieu te doen.♻️ 🌎 💚

Psst! De influencer Juliet Bonhomme, expert in slow fashion en upcycling, neemt op 12 april deel aan City2 in onze grote collectie en zal in een paar minuten tweedehands stukken personaliseren die vervolgens op onze catwalk worden tentoongesteld! 👗👒🩳✨

Green Fashion Weeks stoppen daar niet! Van 15 tot en met 20 april organiseren we een tentoonstelling van duurzame modelooks op de catwalk van onze foodcourt. En op de middag van 17 en 20 april zullen onze groene minishows u verrassen met hun originaliteit. Kom en ontdek de nieuwste trends op het gebied van ecologisch verantwoorde mode en neem elke dag een duurzamere stijl aan!

City2 biedt ook gratis workshops aan op de middagen van 17, 19 en 20 april, open voor iedereen en zonder voorafgaande registratie.Wil je leren haken, patchen of ontdekken hoe je herbruikbare make-up remover pads maakt? Of misschien wil je je sneakers aanpassen om ze een tweede leven te geven? Mis deze leuke en leerzame workshops dus niet. Ze stellen je in staat om je creatieve talenten te ontwikkelen en tegelijkertijd duurzamere praktijken toe te passen.

 

Openingstijden van de workshop:

• 17 april – 14-18u : sneaker customizeren, workshop tote bag patching en kennismaking met haken door Veritas (Kruidtuin-verdieping)

• 19 april – 14-18u : herbruikbare make-up remover pads maken en kennismaking met haken (Kruidtuin-verdieping)

• 20 april – 14-18u : kennismaking met haken door Veritas (Kruidtuin-verdieping)

 

Alle benodigde materialen voor de workshops worden ter plaatse gratis ter beschikking gesteld.

Dit evenement is de perfecte gelegenheid om alle duurzame acties van City2 op het gebied van mode te ontdekken.Of je nu gepassioneerd bent door mode, bezorgd bent over het milieu of gewoon nieuwsgierig bent naar nieuwe initiatieven, deze actie is voor jou!

Afspraak in City2 van 9 tot 20 april voor een unieke eco-verantwoorde winkelervaring.

Hartelijk dank aan onze geweldige partnerhandelaars van dit geweldige evenement: Courir, Foot Locker, Pronti, Celio, Jack&Jones, Only, Cannage, Hunkemöller, Besson Chaussures en Lola Liza.

Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de actie “All for Green” die is geïnitieerd door de BLSC (Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers) ter gelegenheid van de Dag van de Aarde op 22 april 2024.

Laatste Nieuws

Nieuwstraat 123
1000 Brussel
02 211 40 60
secretariat@city2.be
Zondag: Gesloten
Maandag: 10:00 – 19:00
Dinsdag : 10:00 – 19:00
Woensdag : 10:00 – 19:00
Donderdag : 10:00 – 19:00
Vrijdag: 10:00 – 19:00
Zaterdag : 10:00 – 19:30
This site is registered on wpml.org as a development site.